top of page
  • Forfatters billedeKristina Daley

Find den perfekte konfirmationskjole

Er jagten gået ind på den perfekte konfirmationskjole? Så har du sikkert allerede fundet ud af, at det faktisk ikke er så let endda. Jeg har afviklet 3 konfirmationer personligt, alle med succes og to af de konfirmationer krævede indkøb af kjoler.


Børn er forskellige

Og ja det ved du godt, men derfor er det vigtigt at understrege alligevel. Nogle børn går vildt meget op i festen ,planlægning, tema, gæsteliste . menu og indkøb af kjole - og andre orker det slet ikke.


Mine to piger har været meget forskellige. Min ældste datter var meget høj og slank og slet ikke til broderier, tyl og strut skørt og palietter. Hun havde en ganske klar forestilling om, hvordan kjolen skulle se ud, men vi havde meget svært ved at finde lige netop den konfirmationskjole hun drømte om. Vi tog til Tønder og prøvede kjoler på i stakkevis hos Askepot og Valentino.

Der var et stort udvalg om virkeligt mange mennesker i butikken, men vi fik alligevel udsøgt betjening og rigtigt meget hjælp. Men det var som Askepot og glasskoen. Det var konfirmationskjolen der kom med min datter og ikke den anden vej rundt. Iben skulle bruge en str. 32 fordi hun var så høj og slank og der var ikke en konfirmationskjole som følte sig tilpas i.

Vi forsøgte at låne nogle konfirmationskjoler, men det var det samme. De var for pyntede, for brudekjoleagtige, for meget tyl, for lange eller med for voldsomme ærmer. Jeg var ved at være desperat til sidst.

Vi gav det er forsøg mere og tog til Vejle til Lilly Her var virkeligt sødt personale og et godt udvalg, men intet føltes rigtigt.

Det korte af det lange er, vi endte med at købe en på nettet, vi tog chancen. Hjemmesiden findes ikke mere, men jeg er sikker på at der findes andre, hvor man også kan være heldig.

Konfirmationskjolen kostede dengang 1200 kr. De fleste af dem vi havde kigget på kostede omkring det dobblete - det var i 2016.


I 2018 var det så min søn - men det bliver til en blogindlæg om drenge og konfirmationer for det er et HELT andet kapitel.


Konfirmationskjole jagt 2023


Min yngste datter skulle konfirmeres sidste år og modsat hendes søster er hun ikke så høj, nok nærmere ret almindelig i højden, men ganske slank. Hun var fast besluttet på at hun ikke skulle have en konfirmationskjole. Det gør det ikke lettere. Selvom man i dag godt kan finde alternative til kjoler, så er udvalget ret begrænset. Vi prøvede mange konfirmationskjoler på, virkeligt mange. Herunder kan I se et udvalg af kjoler og buksedragter som vi prøvede. I alt har vi prøvet omkring 40.Denne gang besøgte vi Lilly i Vejle og Panayotis. Hos Panayotis skal man bestille tid men så er man også den eneste der bliver betjent - og det er jo en ret fornem oplevelse. De havde et meget smukt udvalg og egentligt også en buksedragt, som Liv var ret begejstret for men vi udbad os betænkningstid før vi skulle lange 3500 kr. over disken. Betjeningen var fantastisk og stemningen hos Panayotis er meget luksuriøs og lækker. De serverede kaffe for mig.


Betænkningstid


Det kan godt betale sig. De unge mennesker bliver trætte af at prøve tonsvis af konfirmationskjoler på og det er altså en ret stor beslutning, at beslutte sig for en kjole til den store dag. Vi afbrød kjole/buksedragt shopping og spiste frokost og med en fuld mave, kunne Liv mærke at hun stadig ikke var helt sikker.

Jeg lavede en hurtig søgning og fandt en skrædder i Vejle, der også solgte konfirmationskjoler og vi var så heldige at få en tid med det samme - den skal nemlig også bookes. Angelina Design Studio var fantastisk. Lad dig ikke snyde af hjemmesiden, den er et besøg værd. Der var masser af konfirmationskjoler af vælge imellem og det der gør det her sted så fantastisk er, at de selv syer kjolerne. Det betød for Liv, at hun kunne få præcist den konfirmationskjole hun gerne ville have, men med modifikationer. Liv er taktil sensitiv og hader tinger der kradser, så stoffet på ærmer blev skiftet ud med et der var blødere og et som Liv også syntes var smukkere og bæltet blev udså udskiftet til et, som Liv syntes bedre om. Og størrelsen bliver jo tilrettet præcist efter barnet. Vi havde held med at finde den perfekte Konfirmationskjole.

Herunder kan du se hvad Liv endte med at vælge. Det blev ikke en buksedragt. Kjolen med alle tilretninger kostede 2000 kr. og var alt hvad Liv drømte om.En smuk konfirmand med flerefarve hår i en smuk og enkel konfirmationskjole


Hvornår skal konfirmationskjolen købes?

Det komme an på hvem du spørger.

Hvis du spørger en forhandler så er det nærmest i efteråret at I skal beslutte jer , bestille og betale og have taget mål.

Hvis du spørger mig, så mener jeg at det er alt for tidligt og vi har typisk taget en dag eller to af vinterferien til at finde en konfirmationskjole.

Problemet med at købe og tage mål i efteråret er, at de vokser så meget de unge piger og deres former forandrer sig så meget. Jeg ved efterhånden ikke hvor mange gange jeg har talt med konfirmander og forældre som har fortalt at der var panik før den store dag, fordi kjolen ikke længere passede. Nogen måtte endda købe endnu en. Så hvis man køber tidligt, skal der være plads og tid til at lægge kjolen ud og ned. Omvendt kan man ende med et lidt mindre udvalg, når ma først tager afsted i februar måned.


Alternativer til traditionel konfirmationskjole


Jeg elsker at de unge mennesker er blevet så selvstændige og kreative. De ved hvad de vil og ikke vil. Sidste år havde jeg en smuk konfirmand som have fundet en kjole i genbrug til 35 kr. som hun brugte som konfirmationskjole og den var smuk. Herunder kan du se hvad man kan finde en genbrugsbutik som er præcist lige så smukt som en konfirmationskjole og man er nok sikker på, at ingen har den samme kjole på. Jeg var vild med den.


Konfirmand i hvid kjole på en bådbro

Det kan være en god ide at have en ide om hvad der er man går efter og der kan en google søgning være en god ide . Men f.eks. ved at søge Instagram under #konfirmation2023 #Konfirmationskjole osv. - og selvfølgeligt bruge de links der ligger her i indlægget.

Held og lykke med jagten, det er faktisk ret hyggeligt.
Hvis du mangler et overblik over andre ting man skal have styr på til en konfirmation, kan du læse med her https://www.kristinadaley.dk/post/konfirmation-2023 og du kan se eksempler på smukke kjoler ved at se mit galleri med fotografier af konfirmander https://www.kristinadaley.dk/konfirmationsfotograf


Seneste blogindlæg

Se alle

Spamfrit nyhedsbrev til dig

Vær VIP på Min Mailliste Er I klar til at opdage en helt ny måde at opleve fantastiske fotograferingstilbud og spændende nyheder? Så er I kommet til det rette sted! I dag vil jeg tage jer med ind i mi

Comments


bottom of page