top of page

Blog om fotografering
Tips, tricks og tanker

  • Forfatters billedeKristina Daley

Opdateret: 26. feb.

Hvad er det egentligt?Min ældste datter er 20 år. Jeg kan slet ikke forstå hvor tiden er blevet af. Jeg kan stadig huske hendes sjov grin da hun var omkring de 6 mdr. Hvordan hun lavede troldeansigt da hun var omkring 1 år gammel, hendes trodsige lille ansigt da jeg kom hjem med hendes lillebror da hun var 2 år. Jeg kan huske meget – men meget er også glemt. Jeg husker alle tre børns barndom i brudstykker, nærmest som billeder.

Jeg står nu et sted i livet, hvor mange småbørns forældre slet ikke kan forestille sig at være. Børnene er ved at være store, de kan næsten alle klare sig selv og nogle gange ser jeg ikke de to store i flere dage af gangen.

Jeg har ikke vænnet mig til det.

En familie  med to børn sidder tæt sammen med naturen som baggrund


Hvis jeg skulle mig selv et råd, fra det sted jeg nu står i livet, tilbage til dengang mine børn var små, så ville det være ”pyt med perfekt”. Familier er ikke perfekte, familier er rodede og fulde af liv og larm og glade dage. De er som regel også fyldt med kram og kys og grin og fnis – og det kan ikke undgås at der nogen gange er arrighed og sure mine. Det er alt sammen perfekt. I er perfekte.


Mine billeder skal ikke vise hvordan I ser ud, de skal vise hvem I er. I skal kunne genkendes jeres legende natur, jeres børns grin, jeres kærlighed til hinanden og jeres børn, når I engang sidder det samme sted som mig. Billederne skal få jer til at føle og genopleve hvordan det føltes, at kunne løfte sig barn højt op i vejret, små tykke baby arme der holder ved en, små runde og bløde kinder man kunne kysse. Jeres families forhold skal dokumenteres og hyldes.

Smilende lyshåret pige der krammer sin far og smiler ti kameraet over hans skulderFordelen ved Livsstilsfotografering?


Det går hurtigt, det er sjovt og der er ingen stress.

Vi aftaler i forvejen hvor fotograferingen skal foregå og jeg har faktisk mange lækre og smukke steder, som jeg kan foreslå. Er fotograferingen af en nyfødt, så bliver det hjemme hos jer.

Jeg foreslår forskellige steder, afhængig af årstiden. Jeg har lokationer som egner sig til fotograferinger hele året, hvor der altid er lå og hvor naturen tager sig lige godt ud, om det er juli eller februar.

Jeg guider gerne i forhold til hvad man skal have på, hvilket også er årstid bestemt. Jeg vil være så kæk at anbefale min egen blog post om netop hvilket tøj man skal vælge til fotografering.


En fotografering kan gøres på ca. 45 minutter. Da jeg ofte syntes det giver lidt mere variation i billederne af skifte mellem flere forskellige steder inden for ganske kort gå afstand, vil det maks. tage 60 minutter fra mødet ved bilen og til vi er tilbage igen. På den tid kan jeg fotografere jer i mange forskellige smukke sitautioner og få en masse smukke billeder, med forskellige udtryk. Vi fårr ømhed, kærlighed, leg og grin og alt der imellem med.


Hvordan opleves det som kunde


Tak for skønne billeder, Kristina 😍 Det var jo totalt hyggeligt at blive fotograferet (udover småregnen, selvfølgelig 🤣), og det føltes mere som en slags guidet familietur ved Syvårssøerne end en "stil dig op og se præsentabel/afslappet/nydelig ud' session. Well done 👏👏 Vi kunne godt gå hen og blive afhængige af dén foto oplevelse
Sort og hvid billede af en famile der sidder og ligger i naturen. Barn og far krammer, mor smiler til kameraet med lille barn i  forgrunden.

Hvad får man ud af en enkelt fotografering?


Efter endt fotografering bliver I præsenteret for et smukt galleri af jeres billeder. Jeg garanterer 25 billeder vil der langt flere skønne unikke billeder af vælge imellem.

Jeg sælger filer i pakker og til hver pakke hører et gavekort, som kan bruges i shoppen, men det er selvfølgeligt også muligt at få smukke kanvas, aluimiums print mm. Er du nysggerig på hvad det koster at blive fotograferet, så kan du finde mine priser på fotografering, filer og produkter ved at følge linket.


Hvis du er til naturlige billeder, hvor familiens særlige forhold til hinanden får lov at træde i forggrunden, så er det her fotograferingen til dig.


Så kan jeg svare på hvad livsstilsfotografering er? Ikke helt faktisk. Jeg tænker det er et opgør med familiefotografering som vi kender dem fra f.eks. studie eller vores barndom, hvor alle sidder stift og kigger ind i kameraet. Det klassiske familie portræt har absolut sin plads og kan være uendeligt smukt - og i hver fotografering vil der også være mindst et klassisk familie portræt - et som bedstemor og bedstefar og olderne vil elske. Det er er mit mål er, at I går derfra både en masse skønne autentiske billeder rigere, men også rigere på en dejlig oplevelse som munder ud i resultat, hvor I genkender jeg selv som familie.

Tro mig, du vil elske de billeder til dig selv og dine børn vil kunne se på dem når de er voksne, og huske følelse af at være barn I jers familie.
6 visninger0 kommentarer
  • Forfatters billedeKristina Daley

Opdateret: 1. mar.

Så er det tid til årets minisessions og de afholdes på tre datoer i april.

Mandg d. 3.4 om formiddagen, tirsdag d. 4.4 om eftermiddagen og sidst men ikke mindst 2. påske dag om formiddagen 10. april.)Familie på et tæppe med en skov som baggrund.


Hvad er en minisession?


En minisession er en kondenseret og super hurtigt og stresfri fotografering. Du skal afsætte 20 minutter af din tid og så får vi så mange skud i kassen som vi kan - og det ikke så få.

Du vil blive præsenteret for dine billeder i en online galleri, hvor du så kan udvælge 3 højresolutionsfiler, som du kan printe til dig selv eller bedsteforældrene, dele på Facebook, Instagram og hjemmesider mm.


Hvem kan jeg få fotograferet?


En minisession kan bruges til barn/børn og familiefotografering. Der er ikke mulighed for at inkludere andre end børn og forældre - det tillader tiden ikke.
Smuk familie fotograferet foan nogle grantræer. Mor holder datter og far holder søn.

Hvad koster en sådan minisession?


Det koster 1500 kr. for en fotografering inkl. 3 filer, som du udvælger blandt mindst 10 fuldt redigerede billeder. Normal prisen er 2699 for fotografering og 3 filer.


Er der mulighed for at købe flere billeder?


Ja du kan vælge at tilkøbe ekstra filer end de tre der er inkluderet i prisen. Ekstra filer koster 400 kr til minisession (normal pris 600 kr. ). Der kan selvfølgeligt også købes print, kanvas mm.


Lille pige er omfanver sin far og smiler til fotografen

Hvordan sikrer jeg mig en plads?


Jeg har kun de tre dage med miniesessioner, så kontakt mig og book dig ind på en tid som passer dig og dine. Fotograferingen kommer til at foregå ved Syvårssøerne/Frederikshåb plantage, så det kunne være oplagt at gøre dagen til en dejlige familie udflugt, men en gåtur i den smukke natur.

50 visninger0 kommentarer
  • Forfatters billedeKristina Daley

Opdateret: 3. feb.

Uanset og festen holdes ude eller hjemme, skal der planlægges.


Konfirmation. En af de største dage i vores børns liv og en dejlig en af slagsen. Her kan vi fejre vores barn sammen med alle dem, vi holder af og som holder af vores barn.

Konfirmationer kræver forberedelse og det er faktisk ret meget arbejde, hvad enten man holder det hjemme eller ude.

Lige nu sidder vi og planlægger vores 3. konfirmation - og den sidste og alligvel har vi næsten glemt, hvad det er man skal overveje.


Smukt konfirmationsbillede af en pige i en skov af fotograf Kristina Daley

Hvem skal invitereres?


Hvem skal med? Nogle gæster er givet fra starten, nemlig nærmeste familie og så er der alle de andre. Mere fjern familie og venner og bekendte. Andre kan give anledning til mere tvivl, f.eks. unge menneskers kærester. Invitationer skal købes/laves og sendes ud - det tager faktisk ret lang tid.


Hvor skal festen holdes?


Hvor skal konfirmationsfesten holdes? Det er faktisk en af de ting man skal overveje flere år i forvejen, da datoerne som konfirmationer afholdes på er få, og der derfor er rift om disse. Skal du holde det hjemme, kan du planlægge lidt tættere på datoen.


Konfirmation hjemme giver dog anledning til andre overvejelser. Hvor mange kan I være i en gildesal eller i jeres hus? Skal I have et telt og derved også leje gulv, varme til teltet, bord, stole, bestik, tallerkner, glas, flag og lysestager. Service til dessert?

Hvis man booker ude, er valgmulighederne til menu defineret af, hvad stedet serverer - medmindre man har lejet et forsamlingshus.


Flot og glad konfirmand foran veteranbil af fotograf Kristina Daley


Hvad skal man servere?


De fleste restauranter har flere menuer at vælge fra og i forskellige prisklasser og det kan også give hovedpine, at skulle beslutte sig for, hvad man gerne vil spise. Menu eller buffet? Hvordan sikrer man sig at der er noget, som alle kan lide. Det gør sig især gældende, hvis der kommer mange små børn.

Skal festen holdes hjemme kan man vælge at lave maden selv eller bestille udefra. De fleste catering firmaer har også valgmuligheder gående på menu eller buffet og begge dele med forskellige tilkøbs muligheder som f.eks. forret eller dessert. Husk at afstemme bestilling af glas. porcelæn, bestik mm. til maden. Det tager restauranter sig af, men skal I holde hjemme, skal det med i jeres overvejelser.

Skal man servere skrub af mad, skal man også have besluttet sig for hvad det skal være og hvornår man serverer det.

Uanset om du holder festen hjemme elle ude, så undersøg hvor lang tid før festen at du kan ændre på antal kuverter. Uforudsete ting sker, folk bliver syge eller forhindrede af andre grunde eller har glemt at melde tilbage inden for fristen - og så er det betryggende at vide, at man stadig kan ændre på bestillingen.


Hjælp til det praktiske


Medmindre du er supermand, får du brug for hjælp til afvikling af festen, hvis den holdes hjemme eller i et forsamlingshus. Der skal stilles frem og ryddes af, vaskes op og pakkes ned og fyldes op. Flasker skal fjernes fra borde og bestik og tallerkner skal løbende skiftes ud. Måske skal der bruges hjælp til uddeling af sange og festlige indslag.


Særligt køretøj til konfirmanden?


Det er ved at være normen at konfirmanden hentes i et eller andet særligt på den store dag, hvor de køres fra kirken til stedet for festens afholdelse. Jeg har som fotograf set uendelige variationer, men for at nævne nogle: lastbil, veteranbil, muskebil, hest, Christianiacykel, knallert, motorcykel, trillebør og golfvogn. Disse skal bestilles i god tid og låner man sig til noget, kan der være behov for at afsættte tid til pyntning.


Konfirmand i smuk rød veteran bil på vej væk fra kirken af fotograf Kristina Daley

Gaver?


De unge mennesker får typisk mange gaver på den store dag. Nogle ønsker sig kun penge, andre har en række af forskellige ønsker. En ønskeseddel er en god ide, men måske er et redskab som ønskeskyen endnu bedre. På den måde sikrer man sig at ikke alle kommer med det samme, men at konfirmanden rent faktisk får det, som han/hun gerne vil. På Ønskesyen kan man reserverer når man har købt gaven, så de andre inviterede kan se, at man ikke skal købe det samme. Konfirmanden kan ikke se det - det er smart.

Mange konfirmander skal også give gaver til klassekammerater og veninder og venner og det skal arrangeres. Hvem afleverer til dem og de skal jo også være indkøbt. Har man aftalt hvad man gør med roser til konfirmanderne i klassen? Hvad gør kirken i forhold til at tage imod både roser og telegrammer og hvem har ansvaret for, at man huske at få dem med sig, når man kører fra kirken?


Smuk konfirmand fotograferet i naturen af fotograf Kristina Daley

Underholdning?


Konfirmationer er traditionsbundne. Der vil som regel være en tale fra mor og far og bedsteforældre, evt. søskende og konfirmanden selv. Derudover kan der være sange, videofremvisning og festlege. Det skal planlægges så det hele kan nås - uden at komme i konflik med den afsatte tid, maden og andet praktisk.


Konfirmantionstøj


Jeg skriver med vilje ikke konfirmationskjole, da jeg ofterer og ofterer ser , at det ikke nødvendigvis er det som piger vælger. Piger vælger nu i lige så høj gtad buksedragter eller sæt med blazer og bukser eller noget helt andet. Uanset om det er drenge eller piger der skal konfirmeres, er det en god ide at være ude i god tid. Det kan tage mange forsøg at finde det helt rigtige - tro mig, jeg taler af erfaring. På den anden side skal man heller ikke være i al for god tid, for netop konfirmationsalderen er præget af, at de unges kroppe forandrer sig, nærmest fra uge til uge.

Som regel vil resten af familien også gerne se ekstra godt ud på dagen, så der skal vælges tøj til alle , hvad enten det er nyt tøj eller noget man allerede har, er det en god ide at have styr på det i god tid.


Konfirmand med smukt opdat hår foran buske af fotograf Kristina Daley

Hår og Makeup?


Drengene foretrækker ofte at være relativt nyklippede, så sørg for at bestille tid forud for dagen, så I er sikre på at I kan få en tid der passer. Nogle piger vil gerne både have sat håret og have lagt makeup - og det skal der både afsættes tid til og det skal arrangeres. Måske har i en i familien der kan lave en flot opsætning og lægge en smuk makeup, hvis ikke skal I have lavet en aftale med en der kan. Igen er det noget som I skal gøre i god tid, da frisører også har vildt travlt i de weekender og på de helligdage, hvor konfirmationer afholdes.


Takkekort


Åh ja, Takkekort. De er jo en del af traditionen, men også noget som ikke alle konfirmander syntes er mega fedt. Nu er spændingen fra dagen forsvundet og det bliver let en træs opgave, som for de flestes vedkommende alligevel skal klares. Overvej at købe nogle, hvor meget af teksten er fortrykt. Endnu bedre, få dem lavet med et smukt billede af konfirmanden på og med en af jer fortrykt tekst, så der blot skal tilføjes et navn og evt. en smule fritekst.


Billeder af konfirmanden


Hvis du overvejer at bestille en fotograf til at tage nogle smukke billeder af konfirmanden på dagen, skal du være ude i god tid. Jeg ved ikke hvor mange kunder jeg må afvise hvert år, simplethen fordi folk kommer for sent i tanke om det og jeg allerede er fuldt ud booket til den ønskede dato.

Portrætter af konfirmanden er det dejligste minde. Dagen er super vigtig og den første virkeligt store fejrning af dit barn og det fortjener smukke billeder. I forhold til fotografering er det vigitigt at tænke over, hvornår I gerne vil have dem taget. Skal de tages direkte i forbindelse med at den kirkelige handling har fundet sted og skal det køretøj som konfirmanden hentes i også være med på nogle af billederne?

Derudove skal I have tænkt på, hvem der også skal foreviges sammen med konfirmanden? De fleste vælger at få taget billeder af konfirmanden sammen med familie og søskende og bedsteforældre og evt. gudforældre. Er der måske en veninde der også skal med på nogle billeder?


Overvej hvad I vil med jeres billeder bagefter, før I vælger en fotograf. Hvis I skal bruge flere eksemplarer af billederne, vil det være smartest at finde en fotograf der gerne vil sælge sin filer. På den måde kan I selv lave et album, fremkalde til f.eks. bedsteforældre og ander der gerne vil have nogle af de dejlige minder fra dagen og til takkekort.

Jeg leverer mine billeder som filer, men ved køb af en pakke filer, får man automatisk et gavekort til køb af print produkter med. Det har jeg valgt fordi jeg syntes det er så vigtigt, at jeres billeder ikke bare ender på et harddrive eller i skyen og aldrig bliver fremkaldt. Der er intet som at holde et smukt billede i hånden eller stille det frem, så man kan glæde sig over det hver gang man kigger på det.


Tænk over hvor billederne kan tages? Er der et sted lige omkring kirken, eller det sted hvor festen skal holdes? Spørg jeres fotograf om gode råd. Fotografer kan vejlede jer i forhold til hvornår på dagen billederne skal tages og de har en stor erfaring med, hvad der tager sig godt og med sikkerhed også rigtigt mange gode forslag til lokationer, hvis ikke I har det.


Smuk konfirmand fotografereret ved træer af fotograf Kristina Daley

Du kan læse mere om konfirmationsbilleder her


Jeg håbe det gav et lille indblik i, hvad det kræver at planlægge en dejlig fest for din konfirmand. Det er en travl periode med mange valg, men festen bliver uforglemmelig og dejlig - og det er det hele værd.
23 visninger0 kommentarer
bottom of page