Kristina Daley logo original

Blog om fotografering
Tips, tricks og tanker

  • Kristina Daley

Det behøver faktisk ikke være så svært!


Uanset hvilken fotografering du overvejer, så kommer øjeblikket altid, hvor man skal beslutte sig for, hvad man gerne vil have på. Det kan give de fleste kvaler, for billeder er en investering og de bliver jo til, for at kunne vises frem i mange år fremover. Så der er ikke noget at sige til, at det emne kommer til at fylde meget, når datoen for fotogrraferingen nærmere sig.


Jeg vil her forsøge at komme med lidt tips til, hvad man skal overveje og hvad man skal undgå, så det måske bliver lidt nemmere når du skal have dig selv eller din familie foreviget på smukke portrætter.Børne foto af dreng i strikket sweater

Børnefotografering

Lad mig starte med at nævne hvad man skal undgå. Ingen store print. Børn elsker Disney print, Elsa t-shirt eller superhelte sweatshirts. Tøj med print på et sødt, men på billeder som skal kunne fremvises i mange år og hvor udtrykket gerne skulle være tidløst, hører de ikke hjemme. Meget kraftige print konkurrer med modellen og forstyrrer udtrykket. Det samme gælder neonfarver.

Jeg har altid ladet mine børne bestemme hvad de gerne ville have på, men jeg har præsenteret dem for nogle valg, som jeg har truffet på forhånd. Hvsi der var tale om en familiefotografering, hvor vi alle skulle være med på billedet, havde jeg afstemt de valg jeg gav børnene, men det tøj som vi voksne skulle have på. På den måde får børnene selv lov at bestemme, men uanset hvad de vælger, passer det ind med det tøj,som alle andre har på og man undgår en nedsmeltning, når mor siger nej til Batman kostumeBørnefotografering ved Strand af en dreng i smuk sweater

Familiefotografering

Fotografering om vinteren kan være så smukt. Den danske natur er barsk med det der lækre nordiske udtryk og det tager sig fantastisk ud på billeder. Noget der ikke tager sig godt ud er flyverdragter. Faktisk er det en sandhed med modifikationer. Hvis du skal have taget baby billeder, er flyverdragter et ganske udemærket valg. Baby heldragter er som altovervejende hovedregel meget fine og smukke og hvis man sørger for at farven passer sammen med de farver som mor og far og evt. søskende har på, kan det blive de smukkeste familiebilleder.

Hvis vi taler ældre børn, udover baby stadiet, vil jeg ikke anbefale flyverdrageter. I stedet for ville jeg vælge lag på lag og gerne med noget lækkert stik, lækre huer og handsker og halstørklæder. Medbring evt. tæpper der passer ind i den farveskala i bruger og som også vil passe godt ind til de omgivelser I har valgt til jeres fotografering.

Billede af en smuk familie taget i efterår/vinter

Billede af tumling der leger med sine forældre


Branding

Hvis du skal have lavet portræter til personlig branding, er der flere ting der spiller ind i valget. Hvis dine branding billeder alene er personlig branding, og ikke til branding af dig i forhold til dit brand, kan du lade din personlige stil brænde 100 % igennem. Det du skal overveje er, hvad formålet med dine billeder er. Hvordan vil du gerne fremstå? Hvad skal dine billeder fortælle om hvem du er. Jeg foreslår altid min kunder at de kommer med lidt forskellige outfits til dagen. Lag på lag virker også rigtigt godt, uanset årstiden. Et udtryk kan ændre sig fuldstændigt ved at fjerne en jakke eller en strik trøje. Tænk over hvilken lokation billederne skal tages i og visualiser hvordan dit tøj vil tage sig ud i de omgivelser. Beige, brun, flaskegrøn, blå og sort er altid sikre valg og kan kombineres i et utal af kombinatoner. I efteråret kan man held bruge farve i varme brændte nuancer. Er der tale om en strandfotografering, er lyse nuancer altid smukt.


Branding portræt af kvinder i skov ved Frederikshåb

Skal dine billeder indgå i sammenhæng med dit brand, kan du med fordel tænke på at dit tøj skal spille sammen med det udtry din hjemmeside har. Brug farver der reflekterer dit brand og farve, som ikke kommer til at stå i for stærk en kontrast med logo, produkter på hjemmesiden eller interiøret i det lokale, hvor dine branding billeder skal tages.Smukt ungt par fotograferet i en skov/ parfotografering

Parfotografering

Parfotografering handler om jer og jeres kærlighed.Billederne skal vise hvem I er og jers kærlighed til hinanden. I sagens natur er par billeder meget intime og romantiske. Leg med forskellige materialer, afstemt med årstiden. Sørg for at jeres farver harmonerer, men ikke er alt for tæt i tone, da mange billeder bilver taget meget tæt på og det derfor kan forstyrre udtrykket, at man ikke kan forskelle. Tag flere outfits med. Om sommeren kan det være forskellige kjoler, bukser og shorts, solbriller, sjaler, små korte jakker. Det giver mange forskellige udtryk og kan virkeligt elevere udtrykket og variationer. Tag altid et tæppe med der passer både til jeres tøj og til de omgivelser I skal fotograferes i.Jeg vil altid gerne hjælpe dig med at vælge tøj til din/jeres fotografering, ligesom jeg altid gerne deler ud af mine små tricks til at gøre en fotografering til en god og sjov oplevelse for alle.


Jeg har samlet lidt inspiration på Pinterest til tøjvalg. Her kan du søge inspiration til farvesammensætning og inspiration til, hvad man kan have på til sine portræt fotografering.

45 visninger0 kommentarer
  • Kristina Daley

Opdateret: 17. nov.

Det er en investering at hyre en fotograf til at forevige jer. Fotografering er en investering af den større slags og kræver ofte samme overvejelser som købet af det nyeste Apple produkt. I bund og grund kan man godt leve uden, ikke? Men alligevel vil man gerne have det, man syntes det kan give en lidt glæde i livet, lidt luksus og vi er alle fascinerede at det seneste nye. Modsat den nye Iphone14, så varer billeder noget længere og selve om jeg er biased, vil jeg også påstå at investeringen også bringer glæde i en del længere tid, end den nyeste Iphone. Billeder kan du tage frem igen og igen og det har fastfrosset en vigtig tid i dit liv.Fotografiets magi


Fotolgrafier kan noget helt særligt. De kan forstærke og genskabe minder og minde os om en tid, som aldrigt kommer tilbage. Uanset om fotografen har foreviget dit bryllup, din familien, jeres kærlighed i en parfotografering, en konfirmation eller portrætter af dig, så er den tid væk - for evigt. Det at have billeder af disse særlige tidspsunkter i livet er uundværligt. Billeder kan fortælle historien om dig og dine, til generationer efter I er væk.

Hvor lang tid tror du din Iphone14 holder?


En kundes billeder, tanker og oplevelse


Ditte kontaktede mig, for at få foreviget hendes familie, som pga. tragiske omstændigheder så anderledes ud, en den gjord engang. Ditte havde kærligheden igen og det var værd at fejre og dokumentere.Ditte er selv en fantastisk fotograf og det er altid spændende at lave portrætbilleder til en, som selv kan. Ikke desto mindre havde vi nogle fantastiske timer, som endte ud i nogle meget smukke billeder.

Ditte har meget præcist fået skrevet, hvorfor kun valgte en fotografering og hvilke tanker hun gør sig om netop det, at hyre en fotograf.

Læs og se med på dette link http://dittesolholm.dk/blog/en-gave-til-os-selv/?fbclid=IwAR2eN6xXzYO50pgSF4gUxo4hjPrUtc6wX2FOgFtBCkIsPvEzAuS3Bx-1SMg

4 visninger0 kommentarer
  • Kristina Daley

Opdateret: 17. nov.

Jeg afholder her i løbet af vintermånederne, efter jul, en dag med gratis fotografering.

For at kunne deltage skal du være over 30 år og have lyst til at blive fotograferet og tilbringe et par time sammen med 5 andre kvinder.


Fotografering foregår på min adresse (6650 Brørup) og du skal ikke betale noget for at deltage, faktisk får du 1 weboptimeret fil( ikke fremkaldebar) med, uden beregning. Der er absolut ingen købetvang, men du har selvfølgeligt mulighed for at købe dine billeder efterfølgende, til mine normale priser.


Hvad kan billederne bruges til?


Billeiderne kan bruges til hvad, du måtte ønske at bruge dem til. Du vil få headshots og halvprofil billeder i farve og sort/hvid, som kan bruges som billeder på et cv, hjemmeside, Facebook, Instagram, Linkedin og alle steder, hvor du ønsker at dele dem. Er du mere til print? Så kan du købe dem til dig selv, eller nogen du holder af.Headshot af kvinde


Hvem er eventet rettet mod?


Det her event er perfekt til dig, som elsker at blive fotograferet, til dig som aldrig har prøvet det og er usikker på, om det er noget for dig og til dig, som er overbevist om, at du ikke er "fotogen". Du skal komme med et åbent sind og lysten til at tilbringe lidt tid sammen med andre kvinder, med samme eventyrlyst og du behøver ikke engang kunne lide portvin.


Whats the catch?


Jeg skal have lov til at bruge dine billeder i min markedsføring. Jeg har gjort det til mit personlige mål, at kvinder over 30 år skal have billeder af dem selv. Kvinder over 30 år er smukke, de har livsserfaring og karakter og fortjener smukke fotografier af dem selv. Hvis ikke for dig, så få dem for din families skyld. Vi kvinder bliver ikke fotograferet nok, vi er ofte dem der tager billederne af mænd og børn og familie. Derudover lever vi desværre i en tid, hvor vi bliver bombarderet med, at skønhed kun er noget man har hvis man er ung og slank og perfekt. Alle kvinder er smukke, uanset at man har passeret de 30 år, uanset om man vejer over eller under det "ideelle"og man har grå hår og smilerynker. Portrætter er den bedst både at se dig selv igennem andres øjne, en som ser dig uden din egen selvkritiske granskning.Branding portræt af kvinde ved havet


Usikker på beklædning til dine portrættter?

Det vil jeg gerne hjælpe med.


Det er vigtigt at tænke over, hvad dine billeder skal bruges til? Er du jobsøgende, eller skal billederne bruges til markendføring af dig eller din virksomhed? Du skal tæke over hvordan du gerne vil fremstå der, hvor din billeder skal bruges. Der er stor forskel på om man er stutteri ejer eller arbejdssøgene økonom.

Du skal komme med flere forskellige muligheder. Variation er så vigtig og det er vigtigt at du føler dig godt tilpas i tøjet. Når vi føler os godt tilpas, ser vi bedre ud. Det er faktisk ret simpelt.

Som en helt generel hovedregel er tøj med meget print ikke godt. Det stjæler fokus på modellen og forvirrer øjet. Simpelt er oftest det stærkeste udtryk. Fede jean, en lækker t-shirt eller sweater/skjorte kan se fuldstændigt fantastisk ud.

Jeg tager gerne en snak med dig før dagen.Personlig branding billede af kvinde


Er du interesseret?

Så skynd dig at sende mig en mail.


5 deltagere til dagen, er hvad der er plads til. Først til mølle gælder.

Jeg forventer at eventet afholdes enten midt januar eller i begyndelsen af februar og det bilver med sikkerhed en lørdag eller en søndag. Hvis du allerede nu skriver, får du besked om datoer og tidspunkt, så snart der er fastlagt.

Jeg er sikker på at det bliver en nogle skønne timer i interessant selskab og du riskierer ikke noget ved det, kun et par timer af din tid.

8 visninger0 kommentarer