top of page
  • Forfatters billedeKristina Daley

Børne- og familiefotografering - på den fede måde.


Familiefotografering Vejle

Fotografering af børn og familier har ændret sig en hel over årene. Jeg har et familiebillede i min personlige samling fra da min Oma, født i 1912, var barn. Billedet var et portræt af min Oma, hendes forældre og søskende. De står alle sammen stift opstillet og med et gravalvorligt udtryk. Ingen smil. De ser næsten ud som en udstilling, lidt som voksdukker.

Jeg spurgte hende om hun kunne fortælle om den fotografering og hun huskede det godt. De skulle stå helt stille og se næsten sure ud og det havde ikke været nogen særlig rar oplevelse. Billedet viser intet om hvordan det var at barn i den tid eller hvordan familiens indbyrdes forhold var.Familiefotografering Sønderborg


Hvem?


Fotografering i dag er helt anderledes. Børn og familier er forskellige, interesserer sig for forskellige ting hver familie er unik. Familier i dag kan være den "almindelige" version med mor og far og et variende antalt børn, det kan vi være dine og mine og vores børn og så er vi heldigvis komme så langt i dag, at man kan have to fædre eller to mødre eller bare en forældre. Faktisk findes der en myriade af forskellige familiekonstelationer og hver familie har sit udtryk. Alle familier fortjener nogle fede billeder, hvor alle er med og som viser hvem de er.


Hvor og hvornår?

Fotografering af børn og familie hos mig skal vise hvordan familiens dynamik er, forholdet og kærligheden, omsorg, ømhed, humor.


Når I booker en fotografering hos mig, skal den tilpasses jer. Der er nogle overvejelser der skal gøre forud for selve fotograferingen.

Børnenes alder skal tænkes ind. Fotografer - og jeg selv indbefattet, vil helst fotografere når lyset er allerbedst og det er ca. 1 time før solnedgang, for at få det bløde, varme og lækre lys. Det går fint hvis børnene har en vis alder og kan være sent oppe og tiden på sommeren spiller også ind. Ved midsommer går solen ned efter 22 - og det passer rigtigt dårligt sammen med de fleste små børn. Det betyder ikke, at du ikke kan få fantastisk smukke portrætter og familiebilleder på et andet tidspunkt. Vi skal bare vælge det rigtige sted og så kan vi opnå et smukt lys, næsten uanset tidspunktet.

Ved mindre børn kan jeg anbefale skove og markomområder. Vi skal kunne finde skygge og lyset skal filtreres igennem træer. Stranden er f.eks. udelukket midt på dagen.

Efterår og vinter er fantastiske tidspunkter at fotgrafere på. Goldenhour, hvor lyset er helt optimalt indfinder sig tidligt og himlen er ofte mere dramatisk og malerisk.

Det ska være en god og sjov oplevelse og børnenes rytme og behov kommer altid først.

Vælg et tema, f.eks strand, skov, mark eller hjemme - også arbejder vi ud fra det.

Hvordan forbereder man sig?


Det er vigtigt at især mindre børn er relativt friske. Jeg anbefaler altid af snacks og drikkvarer medbringes. Skiftetøj og ekstra tøj er også vigtigt at tænke med ind, især ved mindre børn. Uheld sker men hvis man er forberedt, giver det ingen stress - tøjskifte og videre.

Lommetørklæder, ekstra ble og trøstsut skal heller ikke glemmes. Hvis barnet er meget knyttet til en bamse, er det også en god ide at tage den med på turen. For det første kan den skabe tryghed, men den kan også blive foreviget sammen med barnet - et minde du vil glæder dig over i mange år. Hvis familien har en hund som de gerne vil have med til familiefotograferingen, er den også velkommen.


Jeg anbefaler også altid at man tager et tæppe med. Det kan bruges til et lille hvil, men også til at tage nogle dejlige billeder af familie eller søskende sammen.


Påklædning er vigtig?


Hvis flere skal fotograferes sammen, er det vigtigt at tænke lidt over hvad tøj man tager på. Jeg anbefaler at man aldrig giver børnene tøj med print på, f.eks. Disney prinsesser eller Superman. Print på tøjet stjæler fokus fra barnet og hvis portrætterne skal være klassiske og kunne hænges på væggen og forblive der i årevis, er det ikke Frost man vil se. Hvis familien skal fotograferes sammen, vil beklædningen skulle afstemmes omgivelserne og de andre familiemedlemmer. Vi er ovre den tid hvor alle kom i jeans og en hvid skjorte men det bør overvejes om farverne passer sammen, da det giver et super lækkert udtryk.

Årstiden skal tages med i betragtning. I efterår og vinter er lag på lag tøj det optimale. En lækker klassisk jakke er også fint men jeg fraråder flyverdragt, dunjakker og andet praktisk tøj, de tager sig simplethen ikke godt ud på billeder.

En langærmet skiundertrøje under en lækker sweater, en flot hue og et lækkert halstørklæde og så har man simpelthen de fedste billeder.


Jeg tilbyder gerne rådgivning om både sted og påklædning, jeg har samlet en hel del moodboards på pinterest som jeg gerne sender, de kan være en stor hjælp.Børneportræt Kolding


Hvad får man med fra en børne-og familiefotografering?


En familie- og børnefotografering hos mig er en blanding af livsstilsportrætter med liv. Fotograferingen skal ende med en samling af smukke billeder af jer sammen, jeres forhold, grin, kram og vise hvem I er. Jeg tager billeder af jer sammen og hvis I ønsker det, også smukke portrætter af f.eks. børnene enkeltvis og sammen. Jeg opfordrer forældrene til også at få et billede sammen - uden børn. Hvornår har I sidst fået lavet et smukt fotografi af bare jer?

.Jeg guider jer til hvad I kan gøre og giver jer ideer og så opstår smukke situationer helt af sig selv. Selv om de fleste siger, at de ikke vil have "opstillede" billeder, vil min anbefaling dog være, at I får lavet mindst ét. Bedsteforældre elsker dem stadig og når alt kommer til stykket, så elsker de fleste faktisk også et helt almindeligt familieportræt.


Hvis du har bestil en børnefotografering, vil jeg alligevel altid opfordre til, at der bliver taget et par stykker med forældre. De billeder er ofte dem man mange år senere finder frem og glædes over og mindes tilbage til. Børnene har vi kun til låns og billederne bliver dit og deres minde om jeres liv sammen, lang tid efter at de er flyttet hjemmefra.


Klassisk familie portrætSeneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page